check
מערכת תשפ"ג | שיח.זכויות@מינרבה

מערכת תשפ"ג

חברי וחברות המערכת של שיח.זכויות@מינרבה הם סטודנטיות וסטודנטים מהפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית בירושלים, הכותבים בהנחייתה של פרופ' יעל רונן.

Yael Ronen

פרופ' יעל רונן - עורכת ראשית

פרופסור למשפט בינלאומי במרכז האקדמי "שערי מדע ומשפט" בהוד השרון, ועמיתת מחקר במרכז מינרבה לזכויות אדם באוניברסיטה העברית. בעלת תואר ראשון ושני במשפטים מהאוניברסיטה העברית, ודוקטורט מאוניברסיטת קיימברידג', אנגליה. העורכת האקדמית של כתב העת Israel Law Review בהוצאת Cambridge University Press, שעוסק בזכויות אדם, משפט בינלאומי וציבורי.

Meitar Ben-David

מיתר בן דוד - עורך משנה

סטודנט שנה ג' בתואר דו-חוגי במשפטים, מזרח תיכון ואסלאם בוגר מערכת א' של הבלוג והקליניקה לייצוג אוכלוסיות בפריפריה, במסגרתה סייעתי במיצוי זכויות למשתתפי תוכנית ״בית המשפט הקהילתי״ של משרד המשפטים. ייצגתי את הפקולטה למשפטים בתחרות הצלב האדום ICRC למשפט בינלאומי הומאניטרי. בעבר הייתי פעיל חברתי במספר ארגוני חברה אזרחית ועסקתי בחינוך בלתי פורמלי, בהנחיית קבוצות ובליווי מתנדבים בפריפריה החברתית. 
כיום אני טרום-מתמחה בפרקליטות המדינה ובזמני הפנוי אני מכור לאקטואליה, מנגן בגיטרה ומאזין אדוק למספר פודקאסטים.

ram ben nun

רם בן נון

סטודנט שנה ג' בתואר דו חוגי במשפטים ומדע המדינה, ועובד באגף ממשל וחברה במשרד ראש הממשלה. בשנה החולפת השתתפתי בקליניקה לייצוג אוכלוסיות בפריפריה, שם סייעתי לאימהות חד-הוריות במיצוי זכויותיהן, בייחוד בתחום הדיור הציבורי, והייתי שותף לכתיבתן של מספר עתירות בנושא. בנוסף, התנדבתי בסיוע משפטי לאיגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית ולארגון "מבוי סתום" במסגרת מרכז ברירה. אני מתעניין במשפט ציבורי, בנגישות לזכויות חברתיות ובזכות לקיום בכבוד. בזמני הפנוי אוהב אקטואליה, פוליטיקה ואת ירושלים.

tomer ben shimon

תומר בן שמעון

סטודנט למשפטים וחבר פעיל בקליניקה לייצוג אוכלוסיות בפריפריה. אני מתעניין באסדרה של פעילות טכנולוגית על כל גווניה באמצעות כלים משפטיים. בעתיד אבקש לעסוק ביחסי הגומלין שבין מדינות, יחידים וספקי תשתיות מידע, והשפעת היחסים האלה על מימוש זכויות אדם. אני מתגורר בירושלים יחד עם מכונת הקפה שלי, וסט אהוב ומטופח של תשעה רמקולים תוצרת בית.

Michal Grossman

מיכל גרוסמן

סטודנטית בשנה ג' בתואר דו-חוגי במשפטים ובמדעי הקוגניציה. בשנה שעברה הייתי חברה בקליניקה לזכויות אדם בינלאומיות בפקולטה למשפטים, וכן שימשתי רכזת בצוות מיצוי זכויות במרכז לקהילה האפריקאית בירושלים, JACC, המסייע למבקשי מקלט בעיר. בעבר התנסיתי בעבודה עם קהילות מגוונות: עם נוער במצבי סיכון בשנת השירות ובצבא, וכן בעבודה חינוכית-קהילתית עם ילדים ונוער בגאנה במסגרת פרויקט פיתוח בינלאומי. אני מתעניינת במשפט בין-לאומי, בזכויות פליטים ומהגרים ובדיני סביבה ואקלים. 

yael herbst

יעל הרבסט

סטודנטית לתואר ראשון במשפטים ופסיכולוגיה, עוזרת מחקר והוראה באוניברסיטה. בשנה שעברה השתתפתי בקליניקה לזכויות אדם בינלאומיות בפקולטה למשפטים. כמו כן אני מייצגת את האוניברסיטה בתחרות הצלב האדום למשפט בינלאומי הומניטרי. תחומי העניין העיקריים שלי, בהם אני שואפת להמשיך לעסוק, הם האינטראקציה בין משפטים ופסיכולוגיה, משפט חוקתי וציבורי ומשפט בינלאומי פומבי.

hodaya

הודיה מזרחי

סטודנטית שנה ב' במסלול מכפיל - משפטים וכלכלה כחוג נוסף לתואר. אני מתעניינת בזכויות אדם ובמשפט סביבתי. במסגרת העבודה השנתית בשנה א' בחנתי את מעמדן של הזכויות הסביבתיות של הדורות הבאים במשפט הישראלי, ואת השאלה אם נוכח אתגרי הסביבה הגלובליים ראוי לתת להן מעמד מיוחד במשפט. אני מאמינה שבזכות הבלוג אוכל להעמיק את התעניינותי בזכויות אדם ובתחומי משפט נוספים. בזמני הפנוי אני אוהבת לטייל, לשבת לשיחה טובה עם חברים או אדם זר ולקרוא.

Ohad Malka

אהד מלכה

סטודנט שנה ב' בתואר במשפטים ועבודה סוציאלית. אני עובד כרכז איתור במרכז "אורשינא" - מרחב חברתי-טיפולי לנערים נפגעי תקיפה מינית של עמותת עלם, וחבר בקליניקה המשפטית לייצוג אוכלוסיות בפריפריה. כיום אני מתנדב בצוות המשפטי של הלובי למלחמה באלימות מינית, בעבר התנדבתי בצוות הרחוב של פרויקט יזה"ר למזעור נזקים אצל מכורים לסמים ונשים במעגל הזנות. אני מתעניין במיוחד בקשר שבין משפט ועוני, זכויות נפגעי עבירה, אוכלוסיות קצה וחסרי מעמד, והממשק בין זכויות אדם למשפט הפלילי ומערכת אכיפת החוק.

bar medjinski

בר מדזינסקי

סטודנטית שנה ג׳ למשפטים עם חטיבה במדעי המדינה. אני עובדת במשרד המשפטים במחלקת יעוץ וחקיקה (פלילי) באשכול פשיעה חמורה. לפני הלימודים עבדתי במעון יוניטף ברחובות, המיועד לילדי חסרי המעמד בעיר, בעיקר מאריתראה. העבודה במעון הפגישה אותי עם הקשיים של הקהילה והמצב הקשה בו היא נמצאת, החוויה הזו חיזקה אצלי את הרצון לעסוק בקידום זכויות מיעוטים, והיום אני מתעניינת במיוחד במפגש בין זכויות אדם למשפט הפלילי. בזמני החופשי אני אוהבת לבשל, לתרגל יוגה ולטייל.

david segal

דוד סגל

סטודנט בשנה ב' למשפטים כלכלה ופילוסופיה, ועמית בתוכנית "מסעות דעת" של מכון ון-ליר. מתעניין בעיקר במשפט החוקתי והמנהלי, והשפעת הניתוח הכלכלי-התנהגותי של המשפט בתחומים אלו.

rand siaga

רנד סיאג'ה

סטודנטית שנה ג' במשפטים. עובדת במשרד המשפטים ביחידת המרות דת, ענייני העדות הנוצריות ומרשם ברית הזוגיות. בוגרת הקליניקה לרב תרבותיות ומגוון, במסגרת הקליניקה עסקתי בטיפול בזכויות אדם של תושבי מזרח ירושלים ומיצוין. יזמתי שינוי בנהלי המוסד ביטוח הלאומי לשיפור השירות לתושבי מזרח ירושלים. אני משתתפת בתוכנית מסעות דעת, תוכנית מנהיגות אינטלקטואלית במכון ון ליר בירושלים. אני מעוניינת לעסוק בזכויות אדם בישראל, במיוחד בשוויון מגדרי, זכויות מיעוטים ובזכויות פליטים ומהגרים, במטרה ובשאיפה לחיות בחברה שוויונית לכל תושביה.

yasmeen fadila

יסמין פדילה

סטודנטית לתואר ראשון, באוניברסיטה העברית. במהלך התואר ייצגתי את האוניברסיטה בתחרות ה-Jessup בה דנתי בזכויות האדם במרחב הסייבר, וכן הייתי חברה בקליניקה לזכויות אדם בפריפריה. העבודה הנוכחית שלי כפרלגלית במחלקה המשפטית בגוגל - Google מעניקה לי הזדמנות להכיר מקרוב את התמודדות חברות ההייטק עם ההתפתחות הטכנולוגית האדירה מול זכויות האדם. במסגרת הבלוג אני שואפת לשלב בין העבודה הפרקטית שלי כפרליגלית בגוגל לבין הכתיבה האקדמית. אחקור לעומק את טיב ההתפתחות אל מול פגיעה מינימלית בזכויות האדם. בנוסף, אני סקרנית לבחון שלל זכויות שטרם עוגנו במשפט הישראלי, כדי לסייע להתפתחות החוקתית מול הטכנולוגית בישראל ובאזור.

tamar tzahor

תמר צחור

סטודנטית בשנה ג' למשפטים ופסיכולוגיה באוניברסיטה העברית. עובדת בייעוץ וחקיקה בלשכת שר המשפטים. בעבר התנדבתי במסגרת מרכז ברירה בסיוע משפטי במרכז למכורים לסמים, והיום אני מרכזת את עמדת הנשים. בנוסף, אני חברה בקליניקה לזכויות אדם בינלאומיות. לפני הלימודים עסקתי בחינוך בלתי פורמלי במכינה קדם צבאית ובעמותת אחריי. נחשפתי לראשונה לצורך במאבק למען זכויות אדם כשהייתי בשנת שירות בלוד שעסקה בשותפות ערבית יהודית. אני גרה בירושלים ובזמני הפנוי מתרגלת יוגה ומשתתפת בסדנאות תיאטרון.

Noa Kabison

נועה קביזון

סטודנטית למשפטים בשנה ג׳. אני מתעניינת במשפט חוקתי וציבורי, ומקווה לעסוק בתחומים אלו בעתיד. העניין שלי בזכויות אדם נובע מהאמונה שמדובר בנושא שלא רק מקיף אותנו בחיי היום-יום ונוכח בכל תחום מתחומי המשפט, אלא גם נושא הנוגע לקשר החשוב והמרתק בין משפט וערכים. בנוסף ללימודי אני משמשת כעוזרת מחקר בפקולטה למשפטים, בוגרת תוכנית עמיתי לנדוי במרכז אומן-פישר למשפט, כלכלה, ומדיניות ציבורית, ועובדת במשרד המשפטים בלשכת היועצת המשפטית לממשלה.

Yael Ronen

פרופ' יעל רונן - עורכת ראשית

פרופסור למשפט בינלאומי במרכז האקדמי "שערי מדע ומשפט" בהוד השרון, ועמיתת מחקר במרכז מינרבה לזכויות אדם באוניברסיטה העברית. בעלת תואר ראשון ושני במשפטים מהאוניברסיטה העברית, ודוקטורט מאוניברסיטת קיימברידג', אנגליה. העורכת האקדמית של כתב העת Israel Law Review בהוצאת Cambridge University Press, שעוסק בזכויות אדם, משפט בינלאומי וציבורי.

Meitar Ben-David

מיתר בן דוד - עורך משנה

סטודנט שנה ג' בתואר דו-חוגי במשפטים, מזרח תיכון ואסלאם בוגר מערכת א' של הבלוג והקליניקה לייצוג אוכלוסיות בפריפריה, במסגרתה סייעתי במיצוי זכויות למשתתפי תוכנית ״בית המשפט הקהילתי״ של משרד המשפטים. ייצגתי את הפקולטה למשפטים בתחרות הצלב האדום ICRC למשפט בינלאומי הומאניטרי. בעבר הייתי פעיל חברתי במספר ארגוני חברה אזרחית ועסקתי בחינוך בלתי פורמלי, בהנחיית קבוצות ובליווי מתנדבים בפריפריה החברתית. 
כיום אני טרום-מתמחה בפרקליטות המדינה ובזמני הפנוי אני מכור לאקטואליה, מנגן בגיטרה ומאזין אדוק למספר פודקאסטים.

rotem_01

רותם אורטס

סטודנטית שנה ד לתואר בוגר במשפטים וסוציולוגיה וכעת משלבת לימודי מוסמך במשפטים, ועורכת משנה בכתב העת ״חוקים״. במהלך התואר השתתפתי במלגות והתנדבויות שונות עם נוער בסיכון, קהילת נשים מקומית, חניכה אישית לסטודנטיות למשפטים, התנדבות עם הגיל השלישי, והתנדבות באיגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי עבירות מין במסגרת קורס מנרבה ״זכויות אדם בחברה הישראלית״. המסגרות הללו ונוספות חשפו אותי להיבטים שונים בקשר בין משפט וחברה, ולשוני בקיומן ומימושן של זכויות אדם בקבוצות שונות. אני מתעניינת מאוד בתחומי המשפט הציבורי, ובחשיבותן של זכויות חברתיות כלכליות בחברה.

tomer_05.jpg

תומר אלמגור

סטודנט שנה ב' למשפטים עם חטיבה במדע המדינה, וחבר במערכת כתב העת "משפטים". לצד הלימודים עובד כעורך בחדשות 12. מתגורר בירושלים ובזמני הפנוי חובב את רוב ענפי הספורט.

hasan.jpg

חסן אסדי

סטודנט שנה ג' במשפטים. במהלך שנה ב' השתתפתי בתכנית מולטיברסיטה של מרכז מינרבה, ובקליניקה לזכויות אדם בינלאומיות, שבמהלכה ליוויתי פונים פלסטינים בתהליכי איחוד משפחות, כדי לקבל מעמד בישראל ולקדם את זכותם לחיי משפחה.  
עבדתי כמתורגמן לשפה הערבית בבתי-המשפט בירושלים, להנגשת שירותי המשפט לתושבים במזרח-ירושלים, וכמתגבר אקדמי לסטודנטים הערבים בקורס "מבוא למשפט ישראלי" מטעם היחידה לשוויון הזדמנויות, כדי להקל על השתלבותם האקדמית. הייתי מלגאי בתכנית "זהות ערבית בחברה ובאקדמיה הישראלית". מתנדב בפורום שאיפות לקידום מצוינות אקדמית וחברתית לסטודנטים הערבים בפקולטה למשפטים. לאחרונה, השתתפתי במחנה קיץ לסטודנטים הערבים למשפטים בנושאי זכויות אדם וליטיגציה. אני נע בין הצפון לירושלים, ובזמני הפנוי מנגן באורגן.

yuval.jpg

יובל בטשא

סטודנטית לתואר דו-חוגי במשפטים ופילוסופיה. אני מתעניינת בנקודות ההשקה שבין שני תחומים אלה, ובמיוחד מעניינים אותי הקשרים שבין תחומי המשפט השונים - ובפרט דיני זכויות אדם - לצדק חלוקתי, סביבתי ומגדרי. בשנים האחרונות התנדבתי ועבדתי בעמותת אנימלס לזכויות בעלי חיים, והיום אני עובדת בלשכה המשפטית של משרד הבריאות בצוות בריאות הציבור.

רז גרוניך

רז גרוניך

עובד במחלקת ייעוץ וחקיקה (משפט כלכלי) במשרד המשפטים, באשכול הכלכלי. קודם לכן עבדתי במחלקת המחקר של הרשות השופטת. במהלך התואר ייצגתי את האוניברסיטה בתחרות הצלב האדום למשפט בין-לאומי הומניטרי, שם למדתי על מורכבות השמירה על זכויות אדם במצבי מלחמה. מתעניין במשפט בין-לאומי פומבי וביחס בין משפט לטכנולוגיה.

batel_

בת אל דסתה

סטודנטית שנה ב׳ בלימודי משפטים באוניברסיטה העברית. חברה בקליניקה לזכויות אדם בינלאומיות ועובדת ביחידה לתיאום המאבק בסחר בבני אדם של משרד המשפטים. מתנדבת במרכז התעסוקה בירושלים עם עולים חדשים בלימוד עברית ובתכנית ״פוירשטיין באקדמיה״ העוסקת בהנגשת הלימודים האקדמים לפריפריה החברתית-גאוגרפית. בעבר הדרכתי כשנתיים במעון סגור של חסות הנוער ועסקתי בחינוך בלתי פורמלי. תחומים שמעניינים אותי במיוחד הם צמצום פערים חברתיים-כלכליים בפריפריה, זכויות מיעוטים וחסרי מעמד.

rula.jpeg

רולא יונס

סטודנטית שנה ג בתואר למשפטים, וסטודנטית שנה א בתואר למדעי מחשב באוניברסיטה העברית. במקור מכפר ערערה. במהלך הלימודים ליוויתי פונים פלסטינים בהליכי איחוד משפחות וקבלת מעמד בישראל במסגרת הקליניקה לזכויות אדם בינלאומיות. השתתפתי בתוכנית מולטיברסיטה שבמסגרתה הובלתי פרויקט שמטרתו הנגשת ואספקת מידע רלוונטי בעניין הפסקות החשמל התדירות במזרח ירושלים וחיפוש פתרונות לבעיה. עבדתי כמתורגמנית לשפה הערבית בדיונים בכלל בתי-המשפט בירושלים. אנח מתנדבת בפורום "שאיפות" לקידום מצוינות אקדמית וחברתית לסטודנטים הערבים בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית.

anat.jpg

ענת יורובסקי

מתעניינת במיוחד בתחומי המשפט החוקתי, מינהלי, ציבורי, ודיני עבודה. בוגרת קליניקת רב תרבותיות ומגוון בפקולטה. במקביל ללימודים עוברת במשרת טרום התמחות במשרד פרטי. מגיעה מתחום התקשורת - בעבר עבדתי כעיתונאית וכדוברת, ובוגרת תואר ראשון קודם במזרח תיכון ואסלאם באוניברסיטה העברית.

ely.jpg

עילי כוריאל

גדלתי בתנועת הנוער הרפורמית (נוער תל"ם), שם עסקתי באקטיביזם ובחינוך לערכי דמוקרטיה, סובלנות, יהדות ופלורליזם. את עבודת המחקר במסגרת הלימודים בחרתי להקדיש לסוגיית הזכות לחופש המצפון והזכות לשוויון בהקשר סרבנות הגיוס לצה"ל. יצאתי לחילופי סטודנטים באוניברסיטת ליידן בהולנד, שם העמקתי בסוגיות זכויות אדם שונות כגון זכויות ילדים, דיני מקלט ופסיקות ביה"ד האירופי לזכויות אדם. התנדבתי בשגרירות ישראל בהאג, שם עסקתי בפעילות הטריבונלים הבינלאומיים הפועלים בעיר. אני מתנדב בצוות הפרלמנטרי של חבר הכנסת הרב גלעד קריב, החבר בוועדת החוקה, חוק ומשפט.

l_msrv_tmvnh.jpeg

לידור נרגסי

עובד במשרד עורכי דין פרטי. במסגרת השירות הצבאי כקצין שירתתי בחטיבת קשרי החוץ, כקצין קישור לכוחות או"ם ולצלב האדום לצד כוחות אזוריים שונים, ומשם העניין בשיח זכויות במרחב הישראלי. אני מתנדב כמדריך בעמותת "המסלול החדש" ע"ש השופט אדמונד לוי ז"ל לחינוך משפטי בפריפריה. בזמני הפנוי שוחה וקורא.

shira.jpg

שירה שמר בלומנפלד

סטודנטית שנה ב' למשפטים. עובדת כטרום-מתמחה במחלקה למשפט העבודה בפרקליטות המדינה, וחברת מערכת בכתב העת "חוקים". אני מתעניינת במיוחד בתחומי המשפט החוקתי והמנהלי, ובקשר שבין משפט למגדר וזכויות נשים. בזמני הפנוי אני מתרגלת איינגאר יוגה ומשתתפת במקהלת נשים.

alon.jpg

אלון תשובה

סטודנט שנה ב' בפקולטה למשפטים וחבר מערכת בכתב העת "חוקים" בשנת תשפ"ג. אני מתעניין במשפט חוקתי ומנהלי בראי יחסי הכוחות שבין הרשויות, שלטון החוק וזכויות הקהילה הגאה. בכנסת ה-23 שימשתי כמתמחה פרלמנטרי של יו"ר הוועדה לאתגרי הצעירים בישראל. במסגרת עבודתי עסקתי רבות בתחום מצוקות הנוער ובריאות הנפש. במהלך השנה הראשונה ללימודים חקרתי את ההיבט המנהלי של יישום הזכות לחיי משפחה, בדגש על אימוץ, בקרב זוגות חד-מיניים. בזמני הפנוי אני מתאמן באומנות לחימה.