מערכת הבלוג תשפ"ד

חברי וחברות המערכת של שיח.זכויות@מינרבה הם סטודנטיות וסטודנטים מהפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית בירושלים, הכותבים בהנחייתה של פרופ' יעל רונן.

 

 

yl_rvnn.jpg

פרופ' יעל רונן – עורכת ראשית

פרופסור למשפט בינלאומי במרכז האקדמי "שערי מדע ומשפט" בהוד השרון, ועמיתת מחקר במרכז מינרבה לזכויות אדם באוניברסיטה העברית. בעלת תואר ראשון ושני במשפטים מהאוניברסיטה העברית, ודוקטורט מאוניברסיטת קיימברידג', אנגליה. העורכת האקדמית של כתב העת Israel Law Review בהוצאת Cambridge University Press, שעוסק בזכויות אדם, משפט בינלאומי וציבורי.

Meitar Ben-David

מיתר בן דוד – עורך משנה

סטודנט שנה ג' בתואר דו-חוגי במשפטים, מזרח תיכון ואסלאם בוגר מערכת א' של הבלוג והקליניקה לייצוג אוכלוסיות בפריפריה, במסגרתה סייעתי במיצוי זכויות למשתתפי תוכנית ״בית המשפט הקהילתי״ של משרד המשפטים. ייצגתי את הפקולטה למשפטים בתחרות הצלב האדום ICRC למשפט בינלאומי הומאניטרי. בעבר הייתי פעיל חברתי במספר ארגוני חברה אזרחית ועסקתי בחינוך בלתי פורמלי, בהנחיית קבוצות ובליווי מתנדבים בפריפריה החברתית. 
כיום אני טרום-מתמחה בפרקליטות המדינה ובזמני הפנוי אני מכור לאקטואליה, מנגן בגיטרה ומאזין אדוק למספר פודקאסטים.

אביב  קוטלר

אביב קוטלר

סטודנטית שנה ב' בתואר דו-חוגי במשפטים וכלכלה. אני חברה בקליניקה לרב-תרבותיות ומגוון ועובדת במחלקה המשפטית של אגף השכר במשרד האוצר. אני מרגישה שהקליניקה והעבודה מעניקות לי שתי נקודות מבט שונות על המשפט בישראל ועל המשמעות שלו בחברה הישראלית. אני מתעניינת במשפט חוקתי ציבורי בדגש על היקף האחריות שהמדינה לוקחת על עצמה לצורך הגנת והענקת זכויות חברתיות.

vpq_khbyb_2.jpg

אופק חביב

סטודנט שנה ב' בתוכנית מכפיל במשפטים, עוזר מחקר באוניברסיטה. עובד במחלקה למשפט כלכלי בייעוץ וחקיקה-משרד המשפטים; חבר בקליניקה לייצוג אוכלוסיות בפריפריה; מדריך "במסלול החדש" - תכנית להנגשת חינוך משפטי לפריפריה. אני מתעניין במשפט ציבורי ובפרט במעמדן של זכויות חברתיות-כלכליות. ציטוט מייצג לתפיסתי בנושא: "קשתה עליי הקביעה ההחלטית כי אדם המוגן אך מפני 'מחסור בלתי נסבל' אינו נפגע בזכותו החוקתית לכבוד, קשתה במאוד. על חייו של אנוש להחזיק תוחלת וערך. עליהם לאצור הבטחה כלשהי לעתיד נראה לעין. קיום מונוטוני ונעדר מטרות אינו יכול להיחזות כקיום בכבוד" (השופט לוי בבג"ץ עמותת מחויבות לשלום).

אמאנה   נעאמנה

אמאנה נעאמנה

סטודנטית לתואר שני באוניברסיטה העברית, מסלול קניין רוחני וטכנולוגיה. במהלך התואר הראשון שלי הייתי חברה בקליניקה לזכויות אדם בינלאומיות שבמסגרתה יצא לי להיחשף לאתגרים העולים בהקשרי זכויות אדם ומעמד אישי במדינה. עבדתי כמנטורית בתוכנית "להב" לקידום מעורבות תלמידים ממזרח ירושלים בלימודים האקדמיים וכיום אני עובדת בתחום הקניין הרוחני, ודיני פרטיות.

gbrylh_khsydy.jpg

גבריאלה חסידי

סטודנטית שנה ב' למשפטים. מרכזת את עמדת הדרכות במדיה של מרכז ברירה, המנגישה מידע משפטי לציבור הרחב. בשירותי הצבאי התנסיתי בעבודה עם קהילות מגוונות, ביניהם האוכלוסייה החרדית, נוער בסיכון ועולים חדשים. התמודדות זו עוררה בי עניין למצב זכויות האדם בישראל ובייחוד לשאלה כיצד אלמנטים התנהגותיים יכולים להשפיע על עיצוב זכויות האדם בארץ ובעולם. כיום אני מתעניינת בממשק בין הניתוח הכלכלי התנהגותי לבין זכויות אדם ובקידום זכויותיהם של החלשים בחברה.

חנין  חידר

חנין חידר

סטודנטית שנה ג בתואר למשפטים, מכפר אעבלין. טרם תחילת הלימודים השתתפתי בתכנית ״מסעות דעת״, תכנית אינטלקטואלית המתקיימת במכון ״ון ליר״. במהלך שנה ב השתתפתי בקליניקה לזכויות בהליך הפלילי, שבמהלכה התלוויתי לסנגוריה הציבורית בתיקים אשר נוגעים לזכויות חשודים ונאשמים. וכיום אני עובדת כמתגברת בקורס ״דיני קניין״ לסטודנטים הערבים, חברה בפרויקט ״החונכות״ שנותן מענה לסטודנטים שזקוקים לסיוע בלימודים, משתתפת בתכנית ״שגרירי תיכון״ שבמסגרתה פועלים לשילוב הסטודנטים הערבים באקדמיה, משתתפת בתכנית ״קו משווה״ להכשרה משפטית פרקטית. ועושה טרום התמחות בדיני נזיקין. מתנדבת בפורום ״שאיפות״ לקידום מצוינות אקדמית וחברתית לסטודנטים הערבים בפקולטה למשפטים, ומתנדבת במרכז ״סינסילה״ שמטרתו היא לרפא את הסביבה העירונית של ירושלים.

יואב  גיורא

יואב גיורא

סטודנט לתואר מוסמך במשפטים. במהלך התואר הראשון שילב משפטים ועבודה סוציאלית. במהלך התואר הראשון התנדבתי עם מבקשי מקלט במרכז לקהילה האפריקאית בירושלים, פעלתי בקליניקה לייצוג אוכלוסיות בפריפריה ובמהלך המלחמה התנדבתי במתן מיצוי זכויות למפונים במסגרת החמ״ל החברתי של המרכז הקליני. פועלי בארגונים האלו חשף אותי להשפעה שיש למשפט בכלל ולשיח הזכויות בפרט על חייהם ואיכות חייהם של אנשים ושל קבוצות באוכלוסייה.

yvbl_vyysmn.jpg

יובל ויסמן

סטודנט למשפטים וחבר מערכת בכתב העת ״משפטים״. לצד הלימודים אני עובד בלשכת נשיאת בית הדין האיזורי לעבודה בירושלים. מתגורר במושב שואבה, ובזמני הפנוי אני חובב כדורסל והגל השלישי של הקפה.

יעל  אנגל

יעל אנגל

סטודנטית שנה ב׳ לתואר בוגר במשפטים. עובדת בלשכה של המשנה לפרקליט המדינה (עניינים אזרחיים) וחברת מערכת בכתב העת ״משפטים״. אני מתעניינת במשפט חוקתי ומנהלי, בפילוסופיה של המשפט ובקשר בין המשפט לתחומי חברה שונים לרבות פסיכולוגיה. בזמן מלחמת חרבות ברזל, התנדבתי בפרויקט למיצוי זכויות ועזרתי לפונים שונים במיצוי זכויותיהם. בזמני הפנוי אני אוהבת לנגן בפסנתר, לשיר ולצייר.

yptkh_dvtn.jpg

יפתח דותן

יפתח דותן, בן 28, מתגורר בירושלים וסטודנט שנה ג' למשפטים ופילוסופיה. יועץ פרלמנטרי של חברת הכנסת נעמה לזימי בזמן השנה הראשונה של ההפיכה המשטרית, וסטודנט לשעבר בקליניקה המשפטית לזכויות צעירים ונוער בסיכון. פעיל למען דיור ציבורי ולצמצום היקפי העוני ומאמין שעוני הוא הפרת זכויות אדם, על כן למדינה החובה למגר את העוני בישראל.

ליהי  הילסברג

ליהי הילסברג

שנה ג' בפקולטה, לומדת תואר חד חוגי במשפטים. כיום אני עובדת בסנגוריה הציבורית ומנהלת את הסניף של עמותת "המסלול החדש" באוניברסיטה. אני מתעניינת בנושאים רבים, ביניהם משפט חוקתי, משפט פלילי וענייני מגדר ופמיניזם.

מריה סוסאן

מריה סוסאן

סטודנטית שנה ב' למשפטים והכנה למוסמך במנהל עסקים בתכנית המצטיינים של בית הספר למנהל עסקים. חברה במחזור המייסד של הקליניקה לאקלים וסביבה, במסגרתה מטפלת בתיקים משפטיים ובתוכניות בענייני מיצוי זכויות סביבתיות לתושבי מזרח ירושלים. משתתפת בתכנית מסעות דעת של מכון ון ליר, תוכנית מנהיגות אינטלקטואלית, ומתנדבת במועצה לשלום הילד, במסגרתה מלווה משפחות ילדים נפגעי עבירה לאורך ההליך הפלילי. בנוסף, חברה בצוות "מודעות" בפורום ״שאיפות״, שבו אני מכינה ומפיצה חומר משפטי להעלאת מודעות. בוגרת תכנית "מפגש" וחברה בקהילת מבט, קבוצת מנהיגות רב-תרבותית. במסגרת הבלוג אני שואפת לשלב בין תחומי לימודיי השונים דרך הכתיבה האקדמית, תוך יצירת נקודת ממשק בין תחום המשפט לבין עולם העסקים.

shbyt_khn.jpg

שביט כהן

סטודנט שנה ד' בתואר דו-חוגי במשפטים והתכנית הרב-תחומית במדעי הרוח, עם חטיבות בפילוסופיה ולימודי סין. חבר במערכת כתב העת Israel Law Review. בנוסף ללימודיי אני משמש כעוזר מחקר בפקולטה למשפטים. התנדבתי בעבר במרכז לקהילה האפריקאית בירושלים, ובשנה החולפת הייתי חבר בקליניקה לזכויות אדם בינלאומיות. אני מתעניין במיוחד במשפט בין-לאומי ודיני משפחה, ובפרט בממשק בין דינים דתיים לאזרחיים בישראל ובהיבטים מגדריים במשפט.