חדשות

כנס HIPPY International 2019 מגיע לירושלים!

1 אפריל, 2019
אנחנו שמחים להכריז שכנס HIPPY International 2019 מגיע לירושלים! מ1-4 לאפריל, 2019, מנהלת תוכנית היפי הבינלאומית מרים ווסטהיימר ומנהלי היפי מכל רחבי העולם יגיעו לישראל למכון שבו התוכנית נוסדה כדי ללמוד, ללמד, לשתף, ולחגוג את הצלחתה ואת תרומתה של התוכנית ב50 שנים האחרונות.

תוכנית HIPPY USA חגגה 30 שנות פעילות וקיבלה ברכות מהילרי קלינטון!

1 נובמבר, 2018

לפני 30 שנה הכירה הילרי קלינטון, שהיתה אז הגברת הראשונה של מדינת ארקנסה, את תוכנית HIPPY של המכון. היא הביאה את התוכנית לארצות הברית, ומאז השתתפו בHIPPY USA מעל 16,000 משפחות. ראו למטה את הברכות של גב' קלינטון על אירוע חגיגת 30 שנה של HIPPY USA!

כנס נקרא יחד בערבית

כנס מנהלים ומורים ערביים ממזרח ירושלים במכון - "יחד נקרא בערבית" מתרחבת!

16 אוקטובר, 2018

ביום שלישי 16/10 אירחנו במכון כ -25 מנהלים ומורים מ 14 בתי ספר ערביים ממזרח ירושלים לחשיפת תכנית "יחד נקרא בערבית". תכנית "יחד נקרא בערבית ",פועלת זו השנה השנייה במזרח ירושלים בשיתוף עם משרד החינוך והעירייה, ומטרתה לקדם ילדים בכיתה א' אשר נמצאים בפער לימודי מול חבריהם. בשנה שעברה פעלה התכנית ב-30 כיתות, ולאור הצלחתה מתרחבת התכנית השנה ל- 90 כיתות. מנהלי בתי הספר הגיעו לשמוע ולהיחשף לתכנית שתגיע גם לבתי הספר שלהם.

בימים אלו אנו עובדים על פיתוח שלב ב' של התכנית , לכיתות ב'.

קרא עוד

תרבויות ושפות: מפגשי הדברות

מנהלת: ד"ר אסתר סרוק

מ"מ מנהל: ד"ר אבי לבסקי

במסגרת ההוראה בקורס לטיפוח זהות תרבותית בקרב מתבגרים הכינו סטודנטים תכנית המציגה את תרבות המשפחה והחברה שלהם. סטודנטים יהודים וערבים – מוסלמים, נוצרים ודרוזים. נבחרו בתי ספר תיכוניים יהודיים וערביים שהיו מעוניינים בשיח תרבותי עם התרבות האחרת והסטודנטים לאחר הכנה מודרכת יצאו לבתי ספר בלווי של ד"ר סרוק כמרצה שלהם להציג בבתי ספר שונים את התרבות שלהם. סטודנטים יהודיים שובצו בתי ספר ערביים וסטודנטים ערביים שובצו בבתי ספר יהודיים. המפגש בבתי הספר והשיח הפתוח על התרבות המנהגים והדת היה נדיר ותרם רבות לביטחון פרחי ההוראה לקראת עבודתם בבתי הספר השונים.

התכנית אפשרה למשתתפים יכולת לפתח תכניות חינוכיות לגישור בין-תרבותי וכן אפשרה לסטודנטים לחינוך להתנסות בפעילות בין-תרבותית בלווי הדרכה של מורים ומלווים ולפתח רגישות חברתית ותרבותית בעבודה עם תלמידים מתרבות אחרת כאשר הפעילות החברתית איננה קשורה לתחום ידע ספציפי בו הסטודנטים מתמחים אלא מרחיבים את יכולת ההתמודדות עם נושאים חברתיים במסגרת עבודת ההוראה שלהם. התכנית לוותה ע"י צוות הגוי שכלל מרצים בתחומי השפה והתרבות הערבית, חינוך ומורים שהיו מרצים בבית הספר לחינוך ומרכזי מקצוע בבתי הספר התיכוניים.

סמסטר: