בוגר העברית נבחר למנכ"ל ביה"ח איכילוב

23 ספטמבר, 2024
Prof. Eli Sprecher - Ichilov CEO

ועדת המכרזים של עיריית תל אביב החליטה כי פרופ' אלי שפרכר יהיה המנכ"ל החדש של בית החולים איכילוב ויחליף את פרופ' רוני גמזו שעוזב את התפקיד אחרי תשע שנים. פרופ' אלי שפרכר משמש כיום בתפקיד סמנכ"ל מחקר, פיתוח וחדשנות באיכילוב ומנהל מערך העור. פרופ' שפרכר מתרחק מחשיפה ציבורית, אך התפרסם בתקופת הקורונה כאשר פיתח מודל לחיזוי התחלואה. עוד הוא משמש כסגן דיקן בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב, מכהן כחבר הנהלת איכילוב משנת 2016 והחל לעבוד באיכילוב בשנת 2008, זאת לאחר 12 שנים בבית החולים רמב״ם. גמזו ושפרכר יבצעו תהליך חפיפה סדור והחלפת המנכ״ל תתבצע עד סוף השנה. פרופ' שפרכר בעל תואר דוקטור לרפואה מהאוניברסיטה העברית בירושלים.

אל מול שפרכר התמודדה ד"ר אורלי וינשטיין מהכללית, שאף היא בוגרת האוניברסיטה העברית בירושלים. ד"ר אורלי וינשטיין היא סמנכ"לית וראש חטיבת בתי החולים של כללית ובתפקידה זה היא אחראית על ניהול 14 בתי החולים של הקופה. בתפקידה הקודם יסדה ועמדה בראש חטיבת המרכזים הרפואיים הממשלתיים במשרד הבריאות, שם הייתה אחראית על ניהול שמונת בתי החולים הממשלתיים הכלליים ועוד 16 בתי חולים גריאטריים ופסיכיאטריים. היא נחשבת למנהלת נערצת בקרב אנשים שעבדו תחתיה ואחת הנשים הבכירות במערכת הבריאות.

לכתבה המלאה >>>

צילום: לינקדאין