אוניברסיטת תל אביב הקימה מרכז למנהיגות ע”ש אהוד ברק

2 יולי, 2024
Ehud Barak Leadership Center - TAU

אוניברסיטת תל אביב הקימה מרכז למנהיגות על שמו של מר אהוד ברק, ראש הממשלה והרטמכ”ל לשעבר. ברק בעל תואר ראשון בפיזיקה ובמתמטיקה מהאוניברסיטה העברית בירושלים ותואר שני בניתוח מערכות מאוניברסיטת סטנפורד שבקליפורניה. "מרכז ברק למנהיגות" אמור להעניק לדור העתיד את הכלים והמיומנויות לעמוד בראש הנהגת המדינה. נשיא אוניברסיטת תל אביב, הפרופ’ אריאל פורת: “מנהיג צריך להיות אחד שמסוגל לאחד אותנו גם כשאנחנו חלוקים”, אמר, “אין אישיות מתאימה יותר מאשר אהוד ברק שעל שמו יוקם מרכז כזה”.

מדובר בפרויקט של האוניברסיטה שזכה לתרומות נדיבות מטעם המיליארדר היהודי אוסטרלי פרנק לאוי, מי שהקים את המכון למחקרי בטחון לאומי ה-inss ומשמש כיו”ר הוועד המנהל. מרכז ברק למנהיגות יעניק מלגות לסטודנטים מצטיינים לתואר שני, ובפיתוח מנהיגות – מנהיגות ההווה ומנהיגות העתיד.

מטרת התוכנית היא לזהות להסליל ולהכשיר את מנהיגי העתיד. בכל שנה יסיימו את התוכנית כ-30 סטודנטים וסטודנטיות, כך לפי מי שיעמוד במרכז ברק למנהיגות – פרופ’ אודי זומר (גם הוא בוגר העברית).

לכתבה המלאה >>>
צילום: תומר נויברג, פלאש90