הסטארט־אפ שמנסה להעתיק את הפתרונות האבולוציוניים של בעלי החיים

18 נובמבר, 2024
Cavos Biotherapeutics - 3.3 Million round

Cavos Biotherapeutics - 3.3 Million round
בסטארט־אפ ישראלי קאבוס (caVos Biotherapeutics), המבוסס על מחקריו של בוגר העברית, פרופ' יובל טבח, רוצים להעתיק תכונות מסוימות של בעלי חיים המסוגלים לחיות חיים ארוכים בלי לפתח סרטן או מחלות קשות אחרות. קאבוס מנצל את הירידה המשמעותית בעלויות הריצוף הגנומי, כדי לזהות את הגורמים הגנטיים הייחודיים לבעלי חיים עם "תכונות־על". המטרה: להפוך תובנות אלה לטיפולים חדשניים המבוססים על טכנולוגיית mRNA. החברה נבחרה גם לרשימת נבחרת הסטארטאפים לשנת 2024 של כתב העת "דה מרקר".

השבוע השלים קאבוס סבב גיוס בסך 3.3 מיליון דולר, בהובלת קרן אנטרי קפיטל (Entrée Capital) והקרנות NFX, Alumni Ventures ו-Tal Ventures. חלק מהסכום שגויס ניתן כהשקעה במסגרת מסלול הזנק של רשות החדשנות. הגיוס מביא את סך ההון שהושקע בחברה מאז הקמתה ב-2021 ל-4.8 מיליון דולר. את ההשקעה הראשונה ביצעו קרן aMoon ורשות החדשנות.

"הטבע מצא פתרונות אבולוציוניים למחלות ואתגרים שאנחנו עדיין נאבקים בהם", מסביר ד"ר אוהד טרסיק, מנכ"ל החברה ובוגר האוניברסיטה העברית אף הוא. "למשל, סרטן היא מחלה שהסיכון לה גובר ככל שהיצור החי גדול יותר או חי זמן רב יותר ובכל זאת, לווייתנים ופילים, שחיים זמן רב ויש להם מיליארדי תאים, כמעט לא מפתחים סרטן. אנחנו לא מתמקדים במין אחד כדי להבין את הסוד שלו, אלא בוחנים מגוון בעלי חיים עם תכונה משותפת ומנסים לאתר סמנים גנטיים דומים. הגישה הזאת פותחת דלת לפתרונות חדשניים שלא חשבנו עליהם קודם".

החברה כבר רשמה פטנט על 97 מקטעים גנומיים המשותפים למינים בעלי תכונות מאריכות חיים, ואף ביצעה ניסויים ראשוניים בתאים אנושיים עם תוצאות מעודדות. "הפתרונות שמצא הטבע נבדקו על פני מיליוני שנים של אבולוציה, ולכן יש להם סיכוי גבוה להיות יעילים יותר מתרופות מסורתיות", אומר פרופ' טבח.

למקור >>>