סינון אירועים

תאריך:
ב', 15/07/202409:45
New Frontiers in Research on Conflict and the War

המכון למחקר ע"ש הרי ס. טרומן למען קידום השלום מזמין אתכן ואתכם להצטרף לסדנה בין-לאומית למחקר בנושא סכסוך ומלחמה. האירוע יתקיים באולם אבא אבן, מכון טרומן (בניין 61), קמפוס הר הצופים, האוניברסיטה העברית.

מה בתוכנית?

09:45 - 10:00 - התכנסות

10:00 - 12:30 - פאנל מיוחד בנושא "חופש הביטוי בתקופה מאתגרת"

דברי פתיחה וברכות:
פרופ' אשר כהן, נשיא האוניברסיטה העברית
פרופ' יפעת מעוז, ראשת מכון טרומן

הרצאתו של פרופ' פיטר קולמן מאוניברסיטת קולומביה בנושא: "המאבק למציאת פתרון: לקחים מהמשבר באוניברסיטת קולומביה".

פאנל בהשתתפותם של פרופ' תמיר שפר, רקטור האוניברסיטה העברית והשגריר יוסי גל, סגן נשיא לקשרי חוץ ופיתוח משאבים, האוניברסיטה העברית. המנחה: פרופ' לימור שיפמן, האוניברסיטה העברית.

13:00 - 14:30 - הרצאתו של פרופ' שאול שלוי מאוניברסיטת אמסטרדם בנושא: "בורות מכוונת: כיצד הימנעות ממידע משפיעה על שיתוף הפעולה". בהשתתפות פרופ' אילנה ריטוב מהאוניברסיטה העברית.

14:30 - 14:45 - הפסקת קפה

14:45 - 16:45 - פאנל: דעת הקהל והבנת עמדות במלחמה ובסכסוך

המנחה: ד"ר איריס מור מאוניברסיטת סנט ג'ון, ניו יורק

הרצאות:

• טל אוריאן הראל, מכון טרומן - "הלכו רחוק מדי? ההשפעה הפרדוקסלית של הקצנה של האליטה הפוליטית"
  • עומר בן שמחון, המחלקה לתקשורת ועיתונאות ע"ש נח מוזס של האוניברסיטה העברית - "נכונות לנהל דיאלוג משכנע במהלך הסכסוך: חקר דינמיקת הדיון הפוליטי בהקשר של מלחמת ישראל וחמאס"
  • נמרוד ניר, מכון טרומן - "ההשפעות המתמשכות של מלחמת עזה על האידיאולוגיה והלכידות החברתית של יהודי ישראל: אומניבוס המלחמה בעזה"

הפאנל:

• פרופ' שאול שלוי, אוניברסיטת אמסטרדם
  • פרופ' פיטר קולמן, אוניברסיטת קולומביה
  • דר' ערן אמסלם, האוניברסיטה העברית

17:00 - 18:15 - פאנל: דיאלוג, נקודות מבט ונרטיבים במלחמה ובסכסוך