המטרה המרכזית של חבילת עבודה זו היא לספק את הכלים שיאפשרו לאיגום מידע של חומרי הגלם, תהליכי הייצור והצרכן, במטרה לאפשר את החיבוריות בכל שרשרת הערך ולהביא לשינוי פרדיגמאטי בו מזון מיוצר ביעילות ובטיחות הגבוהות ביותר, ומתוך הבנה של הצרכן על צרכיו התזונתיים האישיים. החקלאות המדייקת משתמשת במערכות ניהול תומכות החלטה ובטכנולוגיות שונות לאיסוף נתונים לאורך כל תהליך ייצור חמ"ג מזריעה עד לקציר. חומרי הגלם המשמשים בתעשיית המזון מגיעים מיצרנים רבים. כיום קיימת שונות גדולה בין יצרני חמ"ג, תכונות חמ"ג המסופק והנתונים הנאספים עליהם - שונות גיאוגרפית, שונות בהרכב, שונות מזג אוויר, שונות באיכות קרקע, שונות בחומרים (דשן, הזנה), שונות בשימוש בטכנולוגיה ושונות בנתונים הנאספים. המטרה: להשתמש במערכת נתונים הנאספת בזמן אמת ומשקללת ידע שנאסף ממקורות חמ"ג השונים שתאפשר חיזוי של תכונותיו וכמותו הצפויה ותאפשר התאמתו למוצרים שונים על ידי מיון בזמן אמת - הקציר. הסדנה מיועדת ליצרני מזון שמתמודדים בסביבה של אי ודאות יום-יומית לגבי תפוקות ותכונות חמ"ג צפויות מהספקים השונים.
סדר יום:
9:30-9:45 - פתיחה: חבילת חומרי גלם - איך ניתן להשתמש באוסף הנתונים הנאספים לטובת "מערכת תומכת ההחלטות" בחקלאות המדייקת בכל שרשרת הערך של תעשיית המזון
גיל כץ, אפימילק
9:45-10:30 - דיגיטציה של תהליך גידול הענבים ביקבי כרמל תוך כדי דיוק חיזוי גובה היבול ואיכות היין ושיפור מיצוי היין מהענבים
שראל מוניץ, יקבי כרמל
10:30-11:15 - איגום וניתוח מידע לצורך ניהול חכם של שרשרת הערך בתחום מוצרי התמרים
מייה אוונס – ערדום שירותי תקשוב
11:30-12:15 - שימוש בלמידת מכונה לחיזוי pre-harvesting של תכונות חמ"ג והתאמתם למוצרי המשך - תעשיית החלב: ייצור קוטג'
גיל כץ, אפימילק
12:15-12:30 - דיון וסיכום