פרופ' נורית ארגוב-ארגמן ופרופ' יעקב נחמיאס ישתפו אתכם בעבודתם של יצירת מוצרי מזון אלטרנטיביים וכיצד תורגמו מחקריהם לחברות סטארט-אפ חדשות BioMilk ו-Future Meats.
פרופ' נורית ארגוב-ארגמן - מייסדת ומדענית ראשית של BioMilk
נורית היא פרופסורית חברה בפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה של רוברט ה. סמית באוניברסיטה העברית. תחום ההתמחות שלה הוא פיזיולוגית הנקה ואיכות חלב, נושאים שהיא חוקרת מזה 14 שנה. ההתמקדות האקדמית שלה היא בוויסות המטבולי של הרכב החלב, במטרה להגביר את יעילות הייצור של מוצקי חלב ואיכות המוצר במונחים של השפעה בריאותית חיובית על אנשים. נורית סיימה תואר ראשון, שני ודוקטורט במדעי בעלי החיים בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית, את הפוסט-דוקטורט שלה ערכה באוניברסיטת קליפורניה, דייוויס.
ביו מילק הוקמה בשנת 2018 לאחר 10 שנות מחקר שערכו נורית ועמיתה באוניברסיטה העברית פרופ' מגי לוי בתהליך ייצור החלב. לחברה פטנטים על תהליכי ייצור מעבדה המדמים חלב של חיות משק מרובות, ויכולת לייצר חלב במעבדה. ביו מילק עובדת גם על שכפול חלב אדם בתנאי מעבדה. חלב אם מכיל כ-2,500 רכיבים והוא המזון המתאים ביותר לתינוקות אנושיים. הפורמולה שונה ממנה באופן משמעותי ומעלה את הסיכון של הילד לסיבוכים מטבוליים לאורך כל חייו, כמו, למשל, סוכרת מסוג 2 או עודף משקל.
פרופ' יעקוב (קובי) נחמיאס - מייסד ומדען ראשי של Future Meats
פרופ' נחמיאס הוא יזם וביו-מהנדס. פריצות הדרך שלו נעו בין הדפסת תלת ממד ראשונה לתאים לטכנולוגיית אדם-על-שבב המסחרית הראשונה. הוא בוגר בהצטיינות יתרה של הטכניון, המכון הטכנולוגי לישראל, ומנהל מייסד של מרכז גראס לביו-הנדסה של האוניברסיטה העברית בירושלים. נחמיאס זוכה בפרס קריירה של NIH, שני מענקי מועצת המחקר האירופית (ERC), פרס החדשנות Kaye ופרס רפפורט היוקרתי במחקר ביו-רפואי. הוא המדען הראשון מחוץ לבריטניה שזכה בפרס קרן Rosetrees. הוא עמית של המכון האמריקאי היוקרתי להנדסה רפואית וביולוגית (AIMBE) ושל החברה המלכותית הבריטית לרפואה (RSM). חבר במועצת המערכת של הביקורות השנתיות להנדסה ביו-רפואית, וחבר ותיק בוועדת הביוטכנולוגיה LS9 של מועצת המחקר האירופית. פרופ' נחמיאס הוא המנהל ומייסד של BioDesign-Israel, תכנית יזמות בחסות Boston Scientific, שהולידה מספר חברות מכשור רפואי כולל Guide In Medical, CardioVia ו-VenoVision.
Future Meat Technologies הינה חברת Food-Tech המקדמת פלטפורמת ייצור חלוקתית לייצור בשר חסכוני ולא GMO ישירות מתאי בעלי חיים, ללא צורך בגידול או קציר בעלי חיים.Future Meat Technologies מתמקדת בפיתוח דור חדש של טכנולוגיית ייצור המאפשרת ייצור זול יחסית של תאי שומן ושריר, אבני הבניין המרכזיות של בשר. הטכנולוגיה מורשית באופן בלעדי מהאוניברסיטה העברית בירושלים, ומבוססת על המחקר של פרופ' נחמיאס.
להרשמה >>>
הוובינר יתקיים באנגלית