התקשרויות והתחייבויות בענייני מחקר ופיתוח | הרשות למחקר ופיתוח

התקשרויות והתחייבויות בענייני מחקר ופיתוח

כמו כל התקשרות מטעם האוניברסיטה עם גורם חיצוני, גם ההתקשרויות בענייני מחקר ופיתוח כפופות ל​הוראת הנהלה מס' (21-005). חוקרים ואנשי סגל מנהלי המעורבים בביצוע או ניהול פעילות מחקרית נדרשים להקפיד על קיום ההנחיות שלהלן:

• על חוקר ראשי בתקציב מחקר הממומן על סמך חוזה לדעת את מחוייבויותיו הנובעות מהחוזה ולעמוד בהן.
  • במידה וקיים חשש ליכולת העמידה בתנאי החוזה, יש להודיע על כך לרשות למחקר ופיתוח.
  • כל התקשרות עם אדם בתקציב מחקר היא באחריות החוקר הראשי ותעשה בתיאום עם הגורמים הרלוונטיים:

- העסקה מינהלית - באמצעות אגף משאבי אנוש;
- העסקה אקדמית או אירוח חוקרים - דרך דיקנט הפקולטה;
- מלגות - על ידי המזכירות האקדמית, דיקנט הפקולטה ומזכירות היחידה

על חוקר הפועל במסגרת חוזה קונסורציום להעביר לרשות למחקר ופיתוח כל הודעה או קביעה של מרכז המחקר (coordinator) הנוגעת לקיום החוזה, ובמיוחד לגבי העברות כספיות בין השותפים.

• במחקרים שחוזיהם נחתמים על ידי חברת יישום, פלח המחקר המועבר לאוניברסיטה יעוגן בחוזה בין יישום לרשות למחקר ופיתוח.
  • אין להקנות לקבלן או לספק חיצוני זכויות פעולה בתקציבי מחקר.
  • ברשות למחקר ופיתוח  מטופלים הסכמי מחקר ספציפיים ברמת החוקר, כגון:  מענקי מחקר, שיתופי פעולה מחקריים, העברת חומרים, העברת נתונים, הסכמי קניין רוחני וכדו'. הלשכה המשפטית של האוניברסיטה מלווה מקרוב את תהליך חתימת הסכמים אלו.

לטיפול בחתימת הסכמי מחקר יש לפנות ליחידה הרלוונטית ברשות לפי סוג ההסכם – ראו פירוט סוגי ההסכמים ופרטי קשר של מי שמטפל בהם כאן.