אודות ספריית הר-הצופים למדעי הרוח והחברה ע"ש בלומפילד | רשות הספריות

מחלקת מדיה: 02-5882198
אוסף מפות: 02-5881153

facebook instagram

ספריית הר הצופים למדעי הרוח והחברה על שם בלומפילד ממוקמת בלב קמפוס הר הצופים, בין בנייני מדעי הרוח ומדעי החברה. הספרייה נוסדה בשנת 1981 עם איחודן של 24 ספריות מחלקתיות ששכנו בקמפוס אדמונד י' ספרא שבגבעת רם, והעברתן למבנה הספרייה החדש שתכנן האדריכל יעקב רכטר בקמפוס הר הצופים. עם הקמת רשות הספריות הצטרפה ספריית הר הצופים למערך ספריות הרשות באוניברסיטה העברית.

מטרת הספרייה לספק לקהילת האוניברסיטה יעץ וגישה למקורות מידע, ידע ונתונים, תוך התאמה עדכנית לתמורות האקדמיות, החברתיות, המשפטיות והטכנולוגיות הרלוונטיות וביעילות כלכלית מרבית.

אוסף הספרייה כולל כמיליון כרכים פיזיים וחומרי תוכן בפורמטים מודפסים ודיגיטליים ביותר ממאה שפות: ספרים, כתבי עת, קלטות וסרטי DVD, מאגרי מידע, מפות ועבודות מחקר למאסטר ולדוקטורט.

חמש קומות הספרייה מאכלסות אוספים בתחומים אקדמיים מגוונים. בקומה השנייה מצויים אוספי מדעי החברה ובקומות הרביעית והחמישית מצויים אוספי מדעי הרוח. מחלקת מדיה הממוקמת בקומה השנייה מצוידת בעמדות צפייה מאובזרות באמצעים טכנולוגיים מתקדמים ובחמש כיתות הוראה. אוסף המפות הכולל פריטים קרטוגרפיים: מפות, מפות קיר, אטלסים ותבליטים עבר לספרייה מבניין מדעי החברה, וממוקם בקומה השנייה. בקומה הרביעית ממוקם חדר הסמינרים לזכרו של פרופ' אמנון נצר מן החוג ללימודי האסלאם והמזרח התיכון במגמת איראן, ובו מרפסת אשר משקיפה על ירושלים.

בספרייה אזורי ישיבה רשמיים ובלתי רשמיים, חדרי למידה בקבוצות, אולמות למידה שקטים: אולם קריאה כתבי עת ואולמות הקריאה בקומות 4 ו 5, ואולם הקריאה בקומה 2 שנחלק לאזור למידה שקט ולאזור למידה בקבוצות. ברחבי הספרייה פזורים מחשבים, מדפסות וסורקים, וכל בניין הספרייה מרושת בתקשורת אלחוטית.

תערוכת הקבע של "אוסף יובילר" ממוקמת בקומת הכניסה לספרייה וכוללת פריטי יודאיקה שנאספו בידי מארק ולובה יובילר ומהווים שרידים מהתרבות ומעולם המסורת היהודית שחרבו בשואה.

לעמוד הספרייה  >

קומת כניסה- הר הצופים