תכנית א"א - אקדמיה לגיל צעיר

תכנית האקדמיזציה לגיל הצעיר (פרויקט א"א) בשיתוף מכללת אורט ע"ש יוסף חרמץ, גבעת רם

התכנית מאפשרת לתלמידים מצוינים ללמוד באוניברסיטה במקביל ללימודים בתיכון ולסיים חובותיהם לקבלת תואר ראשון במדעי הטבע  (B.Sc)  טרם גיוסם לצבא. המטרה היא לעודד תלמידים מצטיינים הנהנים מאתגר אינטלקטואלי ללמוד מקצועות מדעיים ברמה אקדמית, ולהיחשף לחזית המדע מתוך האקדמיה כבר בגיל התיכון.

איתור התלמידים מתחיל בכיתה ז' (לפרטים על שלבי התכנית ועל תהליך האיתור דרך מכללת אורט גבעת רם לחץ כאן). סדרת מיונים מתקיימת בתחילת כיתה ח'. תלמידים אשר נמצאו מתאימים משתלביםבקורס הכנה לקראת לימודים באקדמיה המתקיים במרכז המעבדות למדעים ע"ש בלמונטה.

הלימודים באקדמיה מתחילים בכיתה ט' ונמשכים עד כיתה יב'. תלמידים אשר צברו יותר ממחצית נקודות הזכות לתואר עד סוף כיתה יב', יכולים לדחות את שירותם הצבאי בשנה אחת על מנת לסיים את לימודיהם לתואר.
להסבר מפורט על הלימודים לתואר ראשון (B.Sc) בפקולטה למדעי הטבע באוניברסיטה העברית בירושלים לחץ כאן.

להצגה סכמטית של שלבי התכנית לחץ כאן.